Magyarország
egyre elkötelezettebb!

Minőség, elkötelezettség és felelősségtudat. Ezek az európai és a magyar hízott liba- és kacsamáj ágazat jelszavai. A hatékony szakmai felügyelet érdekében különböző, a termelők helyes és jó gyakorlatát támogató, az Európai Unió állatjóléti, egészségügyi és átláthatósági előírásait magukévá tevő eljárások és charták léteznek. Mindent elmondunk ezekről!

Határokon átívelő minőségbiztosítás

Közös alap mindenki számára

Az európai charta mellett a magyar szakmaközi szervezet (BTT=Baromfi Termék Tanács) egyedüli kezdeményezőként létrehozta a víziszárnyas-termék előállítási kódexet, ami egyben a magyar hízott máj állatjóléti megfelelőségét rögzíti, definiálja.

Magyarország egyre elkötelezettebb!

Az európai charta mellett a magyar szakmaközi szervezet (BTT) egyedüli kezdeményezőként létrehozta a víziszárnyas-termék előállítási kódexet, ami egyben a magyar hízott máj állatjóléti megfelelőségét rögzíti, definiálja. Ezzel az ágazat szakembereinek azon szándékát fejezi ki, hogy tiszteletben tartva az állattartás etikus előírásait, megőrizhessék ősi szaktudásukat. Rögzíti a hízott máj előállításának minden egyes szakaszára vonatkozó alapvető szabályokat. A kódex alappillérei: az állatok jólétére fordított figyelem és az a törekvés, hogy a fogyasztóknak kivételes, a hagyományoknak megfelelően előállított termékeket kínáljanak.

A BTT víziszárnyas-termékek előállításának kódexe - PDF letöltése