Kis levelestészta tekercsek Foie Gras-val és füstölt hízott liba-vagy kacsamellfiléve

Elkészítési idő
15 perc
15 perc
Hozzávalók
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra. A füstölt hízott mellfilészeletekről eltávolítjuk a zsírt, és vágjuk a hízott májat nagyobb kockákra. Ezután egyszerűen egymásra helyezünk 2 szelet füstölt hízott mellfilét, és a szélére egy kocka hízott májat teszünk.
Megszórjuk a darált mandulával és 2 mazsolával, majd feltekerjük a füstölt hízott mellfilészeleteket, hogy befedjük a tölteléket. A levelestészta lapokat megkenjük olvasztott vajjal, és téglalap alakú csíkokra vágjuk.
Fektessünk egy tekercs füstölt hízott mellfilét mindegyik csíkra, és hajtsuk fel a levelestészta széleit. Az egészet sodorjuk szivar formájúra. A végeket kenjük meg felvert tojássárgájával, hogy a szivar vége zárt legyen.
Ezután helyezzünk mindent egy sütőpapírral borított tepsire. Kenjük meg a darabokat a maradék olvasztott vajjal. Tegyük a sütőbe 15 perc sütésre. Melegen vagy langyosan tálaljuk.