Királyok tortácskája Foie Gras-val

Elkészítési idő

Picto horloge45 perc Picto four30 perc

Hozzávalók

A leveles tésztát tekerjük ki a munkafelületre. Egy 7 cm-es süteményszaggatóval vagy egy kis tál segítségével vágjunk ki korongokat a tésztából. Az első korongot tegyük sütőpapírral borított tepsire, villával szurkáljuk meg a tésztát.

Tegyünk rá egy második korongot, és hüvelykujjunkkal jól nyomkodjuk meg a széleket, hogy a tészta összeforrjon. Ismételjük meg a műveletet, mind a 4 levél tésztával. A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel, és ecsettel vékonyan kenjük meg vele a lepényeket.

Kés hegyével óvatosan rajzoljunk kereszteket, hogy ne lyukasszuk ki a tésztát. Ezután a mini lepényeket 180°C-on 25-30 percre a sütőbe tesszük, folyamatosan figyeljük. Hagyjuk kihűlni, majd széltében válasszuk 2 részre.

Végül helyezzünk különböző chutney-kat a mini lepények aljára, és forró serpenyőben süssük a nyers hízott májszeleteket oldalanként 30 másodpercig. A Foie Gras mi-cuit-t is vékony szeletekre vágjuk, majd néhány szelet füstölt hízott mellfilével díszítjük a lepényeket. A végén adjunk hozzá különleges minőségű (tengeri) sót és a friss bogyós gyümölcsök keverékét.

Már csak tálalni kell egy nagy tálon vagy tányéron, néhány piros gyümölccsel díszítésként!

Jó étvágyat!

Tovább a receptekhez!