Forralt borban készült libamáj Rozina Wossala által
Elkészítési idő
35 perc 30 perc
Hozzávalók
Ez egy igazi egyszerű, de villantós recept.
Kezdjük egy alap forraltborral, amihez téli fűszereket pl. fahéjat, csillagánizst, szegfűszeget és akár egy kis narancslevet is használunk, valamint egy csipet sót és cukrot.
A bort forraljuk vissza kb. 20 %-kal.
Helyezzük bele a libamájat és hagyjuk alacsony lángon rotyogni kb 30 percet.
Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe kb. három napra.
A zsír fel fog ülni a tetejére az edénynek, ezt távolítsuk el. Vegyük ki a libamájat és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, szórjuk meg borssal.
Eközben a leszűrt bort forraljuk vissza addig, ameddig egy sűrű, eszméletlen finom mártást nem kapunk.
Kovászolt kenyérrel tálaljuk.